Klinkerweg 109

23, 24 en 25 maart 2015. Het plafond in de achtergang gesloopt, de kachels uit de achtergang en de woonkamer en wat ander oud ijzer afgevoerd. De bovenstaande foto's geven goed weer hoe de toestand van dit deel van het huis is. De achtergevel wordt gesloopt en opnieuw opgemetseld.

7-11 april 2015 Het dak open gemaakt, nieuwe dakbalken en dakbeschot gemonteerd en de oude gevel gesloopt. Daarna kozijnen gemaakt en gesteld zodat het metselen kon beginnen.

20 en 21 april 2015 De lekkages hebben soms meer schade aangericht dan op het oog lijkt. Bij het weghalen van loszittende stenen blijkt dat. De deurpost naar de garage geplaatst en ingemetseld. Van het keukenraam de onderdorpel vervangen en de oude voordeur vervangen.

4 en 5 mei 2015 Dakbedekking op het nieuwe dak geplakt. Vera heeft geholpen de voortuin op te ruimen, we hebben nu een echt tuinpad en op de 6e foto blijkt dat er zelfs tegels lagen tegen de gevel. Ik heb langs het huis bijna alle boomstronken weggehaald. Ellen heeft anderhalve dag lopen zwoegen om de vloer in de woonkamer te slopen.

1 en 2 juni 2015. Na uren zwoegen zit de achterdeur er in, hij sluit mooi en kan op slot. Daarna was het bovenraam aan de beurt. Gelukkig kwam Thijs weer eens op het juiste moment helpen. Met vier handen kwam het raampje makkelijker op zijn plek. Het tweede raampje ging veel makkelijker. Voor de voorkant heb ik een nieuw kozijn gemaakt. Om dit te kunnen plaatsen heb ik eerst de oude vensterbank gesloopt, waarmee twee rijen stenen loskwamen, die heb ik vervangen. Er kwam ook een groot stuk pleisterwerk naar beneden.

22, 23 en 24 juni 2015. Na een mislukking de vorige keer, nu dan toch een nieuw raam geplaatst in de keuken. De mannen van Mulder Grondverzet Finsterwolde hebben de metselstenen achtter het huis gezet en enkele betonplaten verplaatst. Dit is nodig vanwege het gevelwerk. Aan de voorgevel veel reparaties uitgevoerd. Een kozijn vervangen en boven twee kozijnen betonnen lateien geplaatst, daar bovenop nieuw metselwerk. Alle pleisterwerk verwijderd.

29 en 30 juni 2015. De dakgoot is verwijderd en de gevel verder versterkt. Grote delen van de gevel zijn vlak gemaakt en ik heb nieuwe diepere raamdorpels geplaatst zodat ze over de isolatieplaten heen komen. Het muurtje van de garage die slaapkamer moet worden aangesmeerd.

8-11 juli 2015. Er moet een nieuwe dakgoot geplaatst worden aan de voorgevel. Hiervoor heb ik een houten constructie gemaakt. Verder heb ik de voor- en zijgevel verder egaal gemaakt door te pleisteren en door het afsteken van uitstekende delen en loszittend oud pleisterwerk.

13 en 14 augustus 2015. Eindelijk kan dan nu het hr++ glas er in. Eerst het oude glas eruit dan de kozijnen schuren en gronden en dan het glas er in. 24 Uur gewerkt in 2 dagen maar het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf.

zolderramen
dakgoot
steun windveren

24 en 25 augustus 2015. De laatste ramen zijn geplaatst en de raamdorpels verwijderd. Helaas heb ik nog geen tijd gehad de nieuwe raamdorpels erin te metselen. Vorige week was de dakgoot afgeleverd. Door de afmeting van 12,22 m paste dit helaas niet in mijn bus. Tot slot de voorbereiding voor de kunststof windveren gemaakt langs de dakrand. 27 Augustus worden de isolatieplaten , mortel, glasweefsel en pluggen voor de gevel gebracht. Dan kan de grootste verandering aan het uiterlijk van het huis beginnen nl. isoleren, pleisteren en schilderen.

31 augustus en 1 september 2015. Grote veranderingen het uiterlijk van het huis. Eerst de raamdorpels gemetseld en daarna de isolatieplaten op de gevel geplakt.

7, 8 en 9 september 2015. De spleetjes tussen de piepschuimplaten volgespoten met purschuim daarna de uitpuilende schuimranden afgezaagd. De laatste piepschuimplaten geplaatst en alle platen vastgezet met 400 pluggen Alle hoeken van ramen en hoeken van het huis bekleed met roestvrijstalen hoekprofielen. Daarna het hele huis gepleisterd, met glasweefsel wapening(geen foto).

14 en 15 september 2015. De eerste foto is de stand van vorige week maar gedroogd natuurlijk. Aan de achterkant twee muurtjes gestuct. Het hele huis geschuurd en de oneffen plekken nog een keer gepleisterd. De windveren besteld in Musselkanaal.

27, 28 en 29 september 2015. De kroon op het werk van de laatste weken, heel de gevel voorbewerkt met kwartsverf en met spachtelputz afgewerkt. De laatste dag heb ik de dakranden afgewerkt met kunststof panelen.

5 Oktober 2015. Een dagje klussen zodat de steiger weer terug gebracht kon worden. Mijn schoonvader en Ellen  waren mee en hebben veel opgeruimd rondom het huis. Ik heb de raamdorpels gevoegd, de dakrand afgemaakt en de dakpannen aan de voorkant geordend.

26, 27 en 28 oktober 2015. Aan de voor- en achterkant een regenpijp gemaakt en de onderste rand in een donkergrijze kleur geschilderd om vervuiling door opspatten te camoufleren.