Klinkerweg 109

16 oktober 2014. Een kleine impressie van de rommel die we aantroffen.

20 oktober 2014. Na enkele uren opruimen en klussen zijn er al aardige vorderingen te zien.

3 november 2014. Thijs heeft vandaag geholpen, samen hebben we het kleine kamertje ontruimd.

Verder heb ik de acherdeur afgeschaafd zodat hij weer dicht en op slot kan en glas ingezet op diverse plaatsen om het huis wind en waterdicht te maken.

10 november 2014. De slaapkamer en de gang boven ontruimd. De trap ontdaan van hondenharen en gezogen.

Beneden ook nog onder de trap alles weggehaald en in de woonkamer een deel ontruimd. Vandaag is ook gas en stroom aangesloten.


17, 18, 19 november 2014. Keukenblok, plafond en wand- en vloertegels gesloopt. Ellen heeft de woonkamer verder ontruimd. Verder de cv-ketel opgehangen, rookgas afvoer aangesloten, en warm en koud water naar de keuken aangelegd.

Helaas niet genoeg tijd gehad om gas en verwarmingsbuizen aan te leggen.1, 2 en 3 december 2014 De verwarming afgemaakt en de leidingen geïsoleerd. Het plafond van de keuken geïsoleerd en de deur afgeschaafd zodat hij ook dicht kan. Stopcontacten aangelegd voor de keuken apparatuur. De muur tussen de keuken en de woonkamer is zo nat dat ik aan de kamerkant het behang en loszittend stucwerk wilde verwijderen. Het bleek stucwerk, 3 lagen behang, betimmering met asbestplaten en nog eens 4 lagen behang te zijn.

15 en 16 december 2014 De keuken opgebouwd en de ramen schoongemaakt zodat we naar buiten kunnen kijken (geen grap) en er meer licht in de keuken valt. Verder de bomen in de tuin op een tekening aangegeven. Tot slot in de kleine zolderkamer de vloer verder gesloopt en een plan gemaakt hoe dit het beste te repareren is. Op de terugweg naar huis 10 Velux dakramen gekocht via Marktplaats.

19 20 en 21 januari 2015 Boven gipsplaten weggesloopt om te zien hoe de dakconstructie in elkaar zit en waar de dakramen kunnen komen. De de vloer van het kleine kamertje moest deels vervangen en verstevigd worden. In het kleine kamertje moest ook de dakconstructie aangepast worden voor het plaatsen van dakramen. Het plafond van de gang en het kleine kamertje kon makkelijk geïsoleerd worden en ik ben begonnen met gipsplaten in de gang.

26 27 en 28 januari 2015. Alle werkzaamheden gebeuren in de kleine kamer op zolder. Ik heb 2 dakramen geplaatst waarmee dit officieel een kamer is geworden. Daarna heb ik alles geisoleerd en met gipsplaten afgewerkt. De deur naar deze kamer was 1,85m hoog dus die heb ik vervangen en dus ook een nieuwe deurpost gemaakt.

9 en 10 februari 2015. De naden van de gipsplaten in de kleine kamer dichtgesmeerd en de hele kamer gewit, plinten geplaatst en in de grondverf gezet. In de gang op zolder een dakraam geplaatst en overal steenwol en gisplaten geplaatst. Op het moment dat ik een 3 meter lange gipsplaat wilde gaan plaatsen kwam Thijs binnen lopen, dit kon niet beter uitkomen. Samen hebben we de gipsplaten in het trapgat geplaatst.

18, 19 en 20 februari 2015 Het laatste muurtje van het kleine kamertje beplakt met glasweefsel en gewit, daarna een leuk, voordelig (Dirk bedankt) tapijt gelegd . TV aangesloten en een bed neergezet waardoor ik nu in het huis kan slapen. In de slaapkamer de oude gipsplaten verwijderd, ramen geplaatst, isolatie aangebracht en bijna alle gipsplaten geplaast.

16, 17 en 18 maart Na de laatste gipsplaten te hebben gezet en het behang van de muren te hebben gehaald konden alle naden in de slaapkamer en de gang worden glad gesmeerd. Toen het geschuurd was kon ik behangen en witten. Intussen heeft Thijs de schrootjes in de gang geschilderd met een eerste laag white wash beits, de 2e laag heb ik gedaan op de ene foto is het kleurverschil goed te zien. Een leuke en goedkope oplossing voor een ouderwets muurtje. In de slaapkamer heb ik ook nog de zijgevel gestuct en het tapijt gelegd.

23, 24 en 25 maart 2015 De eerste dag heb ik radiatoren geplaatst in de kamers op de zolder en de leidingen aangesloten. Daarna de gang afgemaakt met witten en schilderen de vloer uitgevlakt en tapijt gelegd. De deuren van de kamers ingekort en afgeschaafd. Vanaf nu ga ik verder met voorbereidingen voor de buitenkant van het huis.